Telefontid: 12.00-12.30

Pædagogisk konsulent Lotte Engelbrecht

Forside - Pædagogisk konsulent Lotte Engelbrecht

Lotte Engelbrecht




Erfaring

  • Lærer og viceskoleleder, Ørum skole
  • Afdelingsleder, Ørum Børneby
  • Daglig leder, SORAS, Aarhus Kommune (bostøttetilbud for voksne med autisme)
  • Undervisning og supervision i systemisk teori og praksis
  • Leder af kommunale udviklingsprojekter
  • Samværskonsulent
  • Assistent ved udfærdigelse af forældrekompetenceundersøgelser
  • Selvstændig pædagogisk konsulent

Uddannelser

  • Folkeskolelærer
  • Systemisk Lederuddannelse fra DISPUK
  • Åben Dialog, 2-årig uddannelse
  • Dialogisk handicapforståelse

Pædagogisk konsulent Lotte Engelbrecht

Jeg har i 5-6 år været tilknyttet autoriseret psykolog Heidi Hvidbergs klinik, hvor jeg assisterer i udarbejdelsen af forældrekompetenceundersøgelser. Derudover arbejder jeg som samværskonsulent og som pædagogisk konsulent for familier med børn i mistrivsel.


Man føler sig magtesløs, når ens barn mistrives. Og fastlåst, når man havner i venteposition – eller når man støder panden mod en mur i systemer, der ikke taler sammen.


Et barns mistrivsel rammer hele familien hårdt. Og ventetiden på de rette tilbud forstærker mistrivslen.

Omdrejningspunktet for mit arbejde er børn og voksne med særlig udfordringer og behov.

Jeg tilbyder hjælp til familier med børn i mistrivsel. Til familier, hvis barn evt. venter på hjælp i offentligt regi, en undersøgelse i PPR, en udredning i psykiatrien etc. Ventetiderne er lange, men selv mens I venter, er der noget at gøre. Jeg tilbyder hjælp til at forstå symptomer og til at finde strategier, der hjælper jeres barn.

Jeg henvender mig først og fremmest til jer som forældre. Jeg tilbyder jer sparring, nye perspektiver og nye veje at gå. Jeg tilbyder jer rådgivning og hjælp til at finde vej i systemerne.

Med min baggrund i special- og socialpædagogikken kan jeg hjælpe jer med at navigere i kaosset, mens i venter.


Ydelser

Jeg tilbyder samtaler med hele familien. Fordi hele familien rammes, når et barn mistrives.

Det kan være meget forskelligt, hvad I har allermest brug for. Det kan være vejledning og helt konkrete råd. Det kan være samtaler med jer og jeres barn. Det kan være hjælp til at forstå forskellige symptomer eller lære om en bestemt diagnose. Eller noget helt fjerde.

Vi starter altid med en forsamtale. Her vil jeg interviewe jer om de udfordringer, I står med og spørge ind til jeres håb og drømme for jeres barn. Hvad er succeskriteriet for jer? Hvilke tegn på forandring, vil I gerne kunne se?

Efter en analyse af denne samtale vil jeg præsentere min vurdering og et forslag til forløb. Ud fra jeres mest presserende behov, kan hjælpen gå i forskellige retninger, som skitseret nedenfor.

Samtalerne vil som udgangspunkt foregå i jeres eget hjem.


Jeg tilbyder også hjemmeundervisning

Med min baggrund som folkeskolelærer, kan jeg også tilbyde undervisning for en periode. Har dit barn ikke været i skole længe, kan vi således træne til at blive klar til skolegang igen. 

Vi kan skræddersy undervisningen til dit barn efter både interesser og behov; omfanget kan være alt fra en time til flere gange om ugen.


Min tilgang

Min baggrund er systemisk teori og praksis, og min tilgang er helheds- og netværksorienteret.

Jeg er optaget af sprog, kommunikation og samarbejde. Vores hverdagssprog er fyldt med faste formuleringer og faste måder at sige tingene på. Det kan stå i vejen for både nye tanker og nye handlinger. Ved at undersøge dem, kan vi blive klogere på, hvad der ligger bag og få flere nuancer på.

Alt for ofte kommer vi til at gøre mere af det samme – uden at det hjælper. I stedet må vi være nysgerrige og undersøgende, så vi kan finde den forskel, der rent faktisk gør en forskel.


Forandringens døre skal åbnes indefra, og det betyder, at den egentlige forandring kan ske, når du er klar til at være undersøgende på dine egne tanke- og handlemønstre. Bag enhver handling ligger vores grundlæggende antagelser, værdier og normer; og ved at blive bevidste om dem, får vi også blik for, at den anden kan have andre perspektiver. Samtidig åbner det for uanede handlemuligheder, når du erkender, hvor meget du kan ændre i dine egne tanke- og handlemønstre. Man kan slippe tanken og at ”fikse” og få mere ro på og mod til at lytte.


Men – hvis man som forælder er presset i bund af sit barns mistrivsel, har man måske i allerførste omgang brug for at få et godt råd, at blive vist vejen fra A til B, eller at få hjælp til at skabe overblik.


Du kan læse mere om Lotte på www.lotteengelbrecht.dk



Heidi Hvidberg - Medlem af Dansk Psykolog Forening